Julkaistu 13.03.2020

Saimaa Stadiumilla merkittävä tulosparannus ja positiivinen rahoitustulos

Saimaa Stadiumin ensimmäinen kokonainen toimintavuosi toi yli 500 000 euron tulosparannuksen ja positiivisen rahoitustuloksen. Suunnitelman mukaiset poistot ja rahoituskulut painoivat tuloksen  kuitenkin -284 098 euroa tappiolle.  Yhtiön rahoitustulos eli tulos ilman poistoja oli +279 979 euroa. Yhtiön liikevaihto nousi 1 612 063 euroon ja kasvoi 488 908 euroa edelliseen tilikauteen nähden. 

Myös Saimaa Stadiumin käyttöaste parantui merkittävästi ja juuri päättynyt vakiovuorohaku ennustaa liikuntakäytön kasvavan edelleen. Suurempien tapahtumien ja konserttien osalta viime vuoden vetonauloja olivat lentopallon ja salibandyn ottelutapahtumat sekä loppuvuonna järjestetyt konsertit. Lisäksi erilaiset kokoukset ja yritystapahtumat ovat löytäneet paikkansa Stadiumista.

- Vuonna 2020 yhtiön kannattavuuden odotetaan paranevan edelleen ja liikevaihdon kasvavan muun muassa kokous- ja tapahtumaliiketoiminnan kehittämisen sekä yritysmyynnin tehostamisen myötä. Myös kiipeilyseinän uudistetut reitit ja kokonaan uusi boulderointiseinä tuovat positiivista nostetta Stadiumille, toteaa toimitusjohtaja Antti Kalliomaa.

Perjantaina 13.3. kokoontunut Saimaa Stadiumi oy:n yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen ja myönsi hallitukselle ja toimitusjohtajille vastuuvapauden. Yhtiön va. toimitusjohtajana toimi alkuvuonna Hanna Kuninkaanniemi ja joulukuun alusta lähtien Antti Kalliomaa. Yhtiökokous ei tehnyt muutoksia hallituksen kokoonpanoon. Saimaa Stadiumi Oy:n hallituksen jäseninä jatkavat Kalevi Niemi, Kari Manninen, Hanna Kuninkaanniemi, Anu Haapala, Soile Kuitunen, Jouni Riihelä ja Jukka Heinämäki.

Saimaa Stadiumi Oy:n omistavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuorisoseurojen ylläpitämä Suomen Nuoriso-opisto.

Lisätietoja: 
Toimitusjohtaja Antti Kalliomaa
040 547 7157 tai antti.kalliomaa@saimaastadiumi.fi