Karjalaiset ja karjalaisuuden ystävät täyttivät Saimaa Stadiumin

73. Karjalaisia kesäjuhlia vietettiin Mikkelissä 15.–16.6. Tapahtuman ohjelmaa järjestettiin ympäri Mikkeliä, ja Saimaa Stadiumi toimi tapahtuman pääpaikkana. Kahden tapahtumapäivän aikana kävijöitä oli eri tapahtumapaikoissa reilut 10 000. 

Kesäkuisena viikonloppuna Saimaa Stadiumi täyttyi karjalaisesta kulttuurista, torivilinästä, musiikista, seminaareista, värikkäistä kansallispuvuista, juhlapuheista ja karjalanpiirakan tuoksusta. Saimaa Stadiumin lisäksi Karjalaisissa kesäjuhlissa järjestettiin ohjelmaa ympäri kaupunkia aina kirkkojen hengellisistä menoista Kalevankankaan maratoniin.

Kuva. Sofia Flygare / Karjalan Liitto

Karjalan Liiton Karjalaisia kesäjuhlia on vietetty vuosittain eri paikkakunnilla vuodesta 1949 saakka, nykyisin kuitenkin joka toinen vuosi. Kesäjuhlaviikonloppu on karjalaisen heimon ja karjalaisten ja karjalaisuuden ystävien yhdessäolon sekä elämysten viikonloppu. Mikkelissä tänä vuonna järjestetty tapahtuma ylitti järjestäjien odotukset – tapahtuman pääjärjestäjän Karjalan Liiton kulttuurituottaja / tiedottaja Mervi Piipponen kertoo tapahtuman onnistumisesta seuraavasti: 

Olemme saaneet erittäin hyvää palautetta sekä sisällöstä, jota oli nyt jonkin verran uudistettu aiempaan verrattuna ja myös järjestelyistä. Myös kävijämäärä yllätti positiivisesti. Sunnuntaina jouduttiin avaamaan vielä suunnitelmasta poiketen yläkatsomo, kun juhlijoita tuli niin paljon. En ollut uskoa silmiäni. Stadiumilla liikkui tuhansia ihmisiä lauantain ja sunnuntain aikana. Lisäksi Saimaa Stadiumin tilat olivat meidän ohjelmakonseptiimme sopivat, ja pystyimme toteuttamaan samanaikaisesti eri toimintoja tiloja jakamalla. Saimme myös hyviä vinkkejä talon toimijoilta. Oli hienoa juhlia ajanmukaisissa sekä varsin uusissa ja valoisissa tiloissa. Valitsimme hyvän paikan. 

Kuten karjalaisporukoissa aina, puheensorinaa, mie ja sie-puhetta ja halauksia tapahtumassa riitti. Tuttavien tapaaminen kesäjuhlilla on tärkeää, ja siksi onkin kiva, että tapahtumaan saatiin myös piirakkakahvilan kaltaisia pisteitä, joissa ihmiset voivat rauhassa ”haastaa” ja porista. Olemme iloisia, että saimme toteutettua jälleen onnistuneen tapahtuman, jossa kävijät saivat nauttia karjalaisuudesta ja elämyksistä.” 

Tiivistä yhteistyötä ja monipuolista tilojen käyttöä 

Tapahtuman aikana Saimaa Stadiumin kaikki tilat olivat käytössä. Pääareena jaettiin kolmeen osaan: seminaaritilaan, markkina-alueeseen ja juhla-alueeseen, mikä mahdollisti erilaisten aktiviteettien ja ohjelmien sujuvan toteutuksen. Lisäksi SuperCorner-puisto oli tapahtumakävijöiden käytössä samalla lipulla, tarjoten lisäviihdettä erityisesti nuoremmille osallistujille. Tapahtumatekniikan ja kalusteet tapatumaan toimitti Lumio Events, ja ravintolapalveluista vastasi Osuuskauppa Suur-Savon Bistro Sisu, joka tarjosi herkullisia ruokailuvaihtoehtoja. Tapahtuman turvallisuuden takasi Etelä-Savon Turvallisuuspalvelut. 

Tekstin ensimmäinen kuva: Sofia Flygare, Karjalan Liitto

Kuinka voimme palvella?

Kerro meille toiveesi! Soita, laita sähköpostia tai jätä tarjouspyyntö.