Farmari 2022 -maatalousnäyttely

Farmari 2022 -maatalousnäyttely

Farmari 2022 -näyttely osoitti Kalevankankaan tapahtumakeskuksen vahvuudet koko laajuudessaan

Farmari-maatalousnäyttely on ainutlaatuinen maa- ja metsätalouden sekä maaseudun suurkatselmus, jossa kohtaavat alan ammattilaiset ja kuluttajat. Näyttely on koko perheen tapahtuma, joka esittelee nykyaikaista suomalaista ruoantuotantoketjua pellolta pöytään, unohtamatta parhaimman kesälomakauden elämyksiä. 

Käytössä koko Kalevankankaan alue

Farmari 2022 järjestettiin Kalevankankaalla Mikkelissä. Tapahtuman käytössä oli käytännössä koko tapahtumakeskus laajoista ulkoalueista sisätiloihin mukaan lukien Saimaa Stadiumi, Ravirata ja alueen kaksi jäähallia. 

Tapahtuman järjesti ProAgria Tapahtumat Oy. Näyttelytoiminnan johtaja Henri Honkala ja tapahtumatuottaja Niina Lampinen kertovat kokemuksistaan: 

”Farmari on kiertävä tapahtuma ja se järjestetään joka toinen vuosi eri puolella Suomea. Näyttely tarvitsee monipuoliset tilat esiteltäville maa- ja metsätalouden koneille ja laitteille. Farmarissa on myös runsaasti eläimiä naudoista ankkoihin, jotka tarvitsevat lajista riippuen erilaiset olosuhteet. Lisäksi näyttelyssä on tarve sisäosastoille sekä ohjelmalavoille. Farmari kokoaa kolmen päivän aikana alueelle noin 70 000 kävijää, joten tapahtumapaikalta vaaditaan paljon.” 

Keskeinen sijainti, hyvä saavutettavuus ja toimivat etäpysäköintiratkaisut vahvuuksina

”Kalevankankaan alue tarjosi tapahtumallemme runsaasti asfaltoitua sekä kantavaa sorapintaista ulkonäyttelyaluetta, valmiita eläinsuojia sekä hyvät sisätilat. Alueella on myös kattavat ravintolapalvelut suurelle yleisömäärälle. Keskeinen sijainti, hyvä saavutettavuus sekä etäparkkiratkaisut vaikuttivat päätökseemme.”  toteavat Honkala ja Lampinen.

”Näyttely on järjestetty Kalevankankaan alueella aiemminkin vuonna 2010 ja nyt oli ilo huomata, kuinka alue on kehittynyt edellisestä kerrasta. Saimaa Stadiumi toi meille loistavan ratkaisun sisäosastoihin ja jäähalli tarjosi runsaasti ravintolatilaa suurellekin yleisölle. Ulkoalueen kentille oli saatu huomattavia parannuksia asfaltoinnin ja sorakenttien kantavuuteen osalta. Raviradan uusi tallirakennus toi eläimille hyvää suojaa. ” 

”Alueella ei ollut tarpeisiimme riittävästi pysäköintitilaa (alueen parkkipaikat näyttelyn käytössä) mutta etäpysäköintimahdollisuus lentokentällä ratkaisi paikoitusongelman. Etäpysäköinti onnistui lyhyen bussimatkan päähän ja bussireitti alueelle pystytiin toteuttamaan niin, että koko näyttelyalueelle saatiin heti aamusta asti yleisöä.” 

”Farmari 2022 -maatalousnäyttelyn järjestämisestä Kalevankankaan tapahtuma-alueella jäi positiivinen kuva. Alueen toimijat ja Mikkelin kaupunki olivat hienosti mukana suurtapahtuman järjestämisessä ja kaikilla oli halu löytää hyvät ratkaisut tapahtuman onnistumiseksi.”

Kuinka voimme palvella?

Kerro meille toiveesi! Soita, laita sähköpostia tai jätä tarjouspyyntö.