Active Life Lab

Active Life Lab - Vaikuttavia hyvinvointipalveluita

Tavoitteemme on lisätä ihmisten terveyttä mitatusti vaikuttavien hyvinvointipalveluiden avulla. Toteutamme tehtävää keräämällä järjestelmällisesti tietoa hyvinvointipalveluiden vaikuttavuudesta, tekemällä huippututkimusta palveluiden kehittämiseksi, ja soveltamalla tietoa käytäntöön yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Active Life Lab on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) tutkimusyksikkö, joka toimii Saimaa Stadiumin yhteydessä Mikkelissä.

Mitä me Active Life Labissa teemme?

Toimintamme rakentuu hyvinvoinnin edistämisen tutkimus- ja kehityshankkeiden ympärille. Lisäksi teemme monipuolista yhteistyötä hyvinvointialan yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Laboratorio toimii myös oppimisympäristönä useille Xamkin koulutusohjelmille, kuten Wellbeing Management -tradenomiopiskelijoille. Ainutlaatuisista tiloistamme Saimaa Stadiumilta löytyy älykuntosali, testauslaboratorio ja virtuaalitodellisuustila. Laboratorion teknologialla voidaan mitata ja seurata monipuolisesti ihmisen hyvinvointia ja terveyttä.

Tällä hetkellä käynnissä olevat hankkeemme

FREERIDE: Lasten itsenäisyys ja tasa-arvo päivittäisessä liikkumisessa ja mitattu fyysinen aktiivisuus Mikkelin ilmainen bussi-kokeilun seurauksena

HyviöPRO:  Hyvinvointipalveluiden vaikuttavuusalusta hyvinvointipalveluiden liiketoiminnan kehittämiseen

CARVE: Työn tuottavuuden parantaminen yksilölliseen vuorokausirytmiin ja rauhoittumishetkiin perustuvalla työn tuunaamisella

CogTail: Tailored Games for Cognition & Force Developments In Elderly Care

Yhteystiedot

Arto Pesola, tutkimuspäällikkö
arto.pesola(at)xamk.fi, p. 040 6411 504

Viljo Kuuluvainen, tki-asiantuntija
viljo.kuuluvainen(at)xamk.fi, p. 040 6701 695