Aktiviteettien lajikuvaukset

Esiintymiskoulutus

Valloittava persoona Christoffer Strandberg vetää esiintymiskoulutusta komiikan keinoin. Tämä mukaansatempaava koulutus on pakko nähdä ja kokea. Chritofferin koulutuksen enimmäisosallistujamäärä on 300 henkilöä. Koulutus toteutetaan Saimaa Stadiumin urheiluhallin nousevassa katsomossa.

Ukulele tutuksi tunnissa

Antti Ahosen loistavassa ohjauksessa lähdetään yhden-kahden soinnun kappaleista sekä harjoitellaan sointujen sujuvuutta ja komppikäden toimintaa. Jo ensimmäisten minuuttien aikana opitaan käyttömusiikkia kuten vaikkapa säestämään laulua syntymäpäiväsankarille. Soitto perustuu sointutaulukoihin ja tabulatuureihin (yksinkertainen melodian kirjoitustapa).

Työpajaan voi tulla aivan ”pystymetsästä” myös niin, että omaa soitintakaan ei tarvita. Paikalla on valikoima erilaisia ukuleleja hypisteltäväksi. Enimmäisosallistujamäärä tunnille 25 henkilöä. Työpaja toteutetaan Viikinkiravintolassa, Mikkelin Jäähallin 2. kerroksessa.

Ohjattua ulkoliikuntaa

Tunnin ohjelmassa mm. ulkovoimistelua Kalevankankaan maastoissa. Tunnin ohjelma soveltuu kaikille kuntotasosta riippumatta. Tuntiin on hyvä varustautua säänmukaisin varustein liikunnallisilla vaatteilla ja kengillä. Tunnille lähdetään Saimaa Stadiumin aulasta ohjaajan saattelemana klo 11.00 ja toiselle tunnille klo 13.00. Enimmäisosallistujamäärä 50 henkilöä.

Ponin hoito

Tule opettelemaan ponin hoitoa Mikkelin Ravinuorten opastamana. Pääset tutustumaan hoitotunnelmaan aidossa hevosympäristössä Mikkelin Raviradalla. Tunnille lähdetään Saimaa Stadiumin aulasta ohjaajan saattelemana klo 11.00 ja toiselle tunnille klo 13.00. Enimmäisosallistujamäärä 10 henkilöä.

Juoksukoulu

Juoksukoulussa opetellaan juoksemisen alkeet. Pääset samalla tutustumaan uututtaan hehkuvaan Mikkelin kuplahalliin, jossa juoksukoulu järjestetään. Juoksemista on opastamassa Mikkelin Kilpaveikot. Tunnille lähdetään Saimaa Stadiumin aulasta ohjaajan saattelemana klo 11.00 ja toiselle tunnille klo 13.00. Enimmäisosallistujamäärä on 60 henkilöä.

Aikuisluistelun ja jääkiekon alkeet

Jääharjoitushallissa päästään Juniori-Jukureiden valmentajien opastuksella opettelemaan aikuisluistelun ja jääkiekon alkeita. Olitpa aloittelija tai jo vähän kokeneempi luistelija, tämä sopii kaikille! Ota mukaan omat luistimet. Myös oman mailan voi ottaa ja lainamailoja löytyy hallista. Puolet tunnista käytetään aikuisluisteluun ja puolet jääkiekkoon. Harjoitushalliin siirrytään Saimaa Stadiumin aulasta ohjaajan opastuksella klo 11.00 ja toiselle tunnille klo 13.00. Enimmäisosallistujamäärä on 30 henkilöä.

SuperCorner-sisäaktiviteettipuisto

SuperCorner -sisäaktiviteettipuistossa on monipuolista ja mukavaa tekemistä kaikenikäisille älypeleistä, keilailuun ja trampoliinilla pomppimiseen. Puistossa voi toimia omatoimisesti tai kaverin kanssa. Puisto on kahdessa kerroksessa. SuperCornerin löydät Saimaa Stadiumin aulasta. Puiston enimmäishenkilömäärä on 250.

Omatoiminen kuntosaliharjoittelu ja kehonkoostumusmittaus

Saimaa Stadiumin kaksi kuntosalia ovat avoinna päivän aikana. 1. kerroksen kuntosali on perinteinen kuntosali ja 2. kerroksessa palvelee Xamk Active Life Labin Älysali. 2. kerroksen salilla on myös mahdollisuus opastetusti  kehonkoostumusmittaukseen sekä ohjattuun kuntopiiriin. 1. kerroksen kuntosali on käytössä omatoimisesti. Saleille siirtyminen tapahtuu omaan tahtiin. Enimmäishenkilömäärä on 10 molemmilla saleilla.

Kehokoostumusmittaukseen kannattaa varata aikaa 10-15 minuuttia. Kehonkoostumusmittauksen luotettavuuteen vaikuttaa mitattavan ennakkovalmistautuminen. Ennen kehonkoostumusmittausta vältä voimakasta hikoilua sekä saunomista, sillä ne muuttavat kehon neste- ja elektrolyyttitasapainoa. Ennen mittausta tulisi olla 3 tuntia ilman ravintoa ja juomaa. Vettä voi juoda. Naisten on hyvä lisäksi huomioida oma kuukautiskierto mittausta tehdessä. Mittauksessa seisotaan mittalaitteen päällä paljain jaloin ja mittaus kestää noin minuutin. Mittausta varten ei tarvitse vaihtaa vaatetusta.

Rentoutustunti

Rentoutustunti pidetään Saimaa Stadiumin 2. kerroksen LepoSyke-kokoustilassa. Tunnin aika rentoudutaan kauniissa virtuaalisessa metsämaisemassa rentoutusohjaajan opastuksella. Mukavuutta tunnilla voit lisätä ottamalla mukaan oman viltin, villasukat ja oman jumppamaton. Lainamattoja on saatavilla. Vaatetukseksi suositellaan rentoa vaatetusta. Tunnille siirrytään Saimaa Stadiumin aulasta ohjaajan saattelemana klo 11.00 ja toiselle tunnille klo 13.00. Enimmäisosallistujamäärä on 25 henkilöä.

Juttu-Tupa

Juttu-Tupa tarjoaa mahdollisuuden tavata työkavereita ja jutustella kahvikupposen ääressä kuulumisia. Juttu-Tuvan löydät Saimaa Stadiumin aulasta.

Voimaannu metsässä

Avataan aistit metsälle! Ollaan läsnä ja koetaan metsä uudella tavalla. Metsä antaa energiaa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä. Voimaannutaan ja vahvistutaan erilaisia läsnäolo- ja hiljentymisharjoituksia tehden metsän hyväksyvässä syleilyssä. Harjoitukset syventävät yhteyttä itseen ja luontoon. Tunti on fyysisesti kevyt ja soveltuu kaikille. Tunnit toteutetaan Kalevankankaan metsässä, joten varauduthan säänmukaisin ulkoiluvarustein. Tunnille siirrytään Saimaa Stadiumin aulasta ohjaajan saattelemana klo 11.00 ja toiselle tunnille klo 13.00. Enimmäisosallistujamäärä on 30 henkilöä.

Savolaiset olympialaiset

Aidon lupsakat ja umpikierot tiimikisailut savolaisittain. Tässä pärjää parhaiten yhteistyöllä ja hyvällä tuurilla! Loppujen lopuksi ohjaaja voittaa aina. Lajeina muun muassa kyykkykynä, hernetölkki, lentävä kalakukko, sokko savolainen, vierivä kalakukko ja savolainen tikan heitto. Kisailu järjestetään ulkona, joten varauduthan säänmukaisin ulkovarustein. Tunnille siirrytään Saimaa Stadiumin aulasta ohjaajan saattelemana klo 11.00 ja toiselle tunnille klo 13.00. Enimmäisosallistujamäärä on 30 henkilöä.

Speed dating henkilöstölle

Tunnetko jo kaikki työkaverit ja kollegat? Speed dating on erittäin hauska tapa lyhyessä ajassa muodostaa yhteys ihmiseen, jota et ehkä tunne entuudestaan. Speed dating -juontaja Pauliina Hukkanen ohjeistaa ennen "pelin" alkua mitä kannattaa ja voi kysyä. Kaksi minuuttia menee kuin siivillä! Hauska ja ytimekäs tunti toteutetaan Saimaa Stadiumin Vire-kokoustilassa, jonne käynti tapahtuu Saimaa Stadiumin aulasta kierreportaita pitkin. Enimmäisosallistujamäärä on 50 henkilöä.